Personvern

Personvernerklæringen handler om hvordan energinasjon.no og energifaktanorge.no samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder.

Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

OED og databehandler Last Friday er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

Behandlingen gjennomføres i tråd med personopplysningsloven herunder EUs personvernforordrning og tilhørende forskrifter. Dette omfatter tekniske og administrative tiltak, regelverk og kompetanse hos medarbeidere.

Denne erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

Personopplysninger
Personopplysninger vil finnes på nettsteder i form av omtale og beskrivelser i form av redaksjonelt innhold og i ulike formater: som tekst, lyd eller bilder i videofiler

Energinasjon.no lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder via Google Analytics og Algolia søk.

Energinasjon.no samler inn opplysninger om besøkende på nettstedet. Formålet med bruk av statistikk er å forbedre og videreutvikle våre nettsteder til å være brukervennlige nettsider. For å analysere informasjonen bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er:

  • Hvor mange som besøker ulike sider
  • Hvor lenge besøket varer
  • Hvilke nettsteder brukerne kommer fra
  • Hvilke nettlesere som benyttes

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Utvikler Last Friday anonymiserer brukerens IP-adresse før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den anonymiserte IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Google servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Google retningslinjer for personvern.

Informasjonskapsler, ofte kalt cookies, er små tekstfiler som en nettside kan forespørre din nettleser om å lagre på din datamaskin. Når du besøker samme nettside igjen, vil nettleseren sende inn informasjonskapslene sammen med forespørselen om sideinnholdet. På denne måten vil nettsiden vite at det er samme bruker som besøkte siden tidligere.

Det er helt opp til deg om det skal lagres informasjonskapsler, og om disse skal sendes tilbake til nettsiden. Informasjonskapsler slettes automatisk etter en viss tid, angitt av nettsiden.

Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adresser i Google Analytics.

Funksjonen “Del/tips” kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post eller til å dele innholdet i sosiale medier, som for eksempel Facebook eller Twitter. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset i sosiale medier. Vi kan imidlertid ikke garantere at noen av disse sosiale mediene logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett.

Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

OED har egne redaksjoner med behandlingsansvar for personopplysninger på nettsteder.

Oppdatert: 06.07.2018